top of page

Reis naar Marokko

Dit is een documentaire over drie generaties van een Vlaams-Marokkaanse familie die samen een traditionele zomerreis naar Marokko maken. Een buitengewoonlijke reis en een typische reis voor Marokkaanse gezinnen. W-Art maakte dit documentaire in opdracht van Canvas voor Earth in Motion in samenwerking met Red Star Line museum, naar aanleiding van 50 jaar Marokkaanse migratie.

483ac352-00eb-4a74-915a-207143f34e47_thu.jpg

'Reis naar Marokko' is een documentaire over drie generaties van een Vlaams-Marokkaanse familie die samen een traditionele zomerreis naar Marokko maken.

 

Rachida werd geboren in Hasselt, trouwde met een echte Limburger en heeft twee schatten van kinderen. Alleen haar naam en haar huidskleur verraden dat haar wortels elders liggen. We volgen Rachida naar Marokko, het land dat haar ouders tientallen jaren geleden achterlieten om in België te komen werken en wonen. Drie generaties onderweg. Rachida, haar moeder Izza, haar man Bruno en de kinderen Dunia en Dries. Allemaal samen in een busje.

 

Van Hasselt naar Tanger en nog veel verder. Het gezin reist verschillende keren per jaar naar Marokko. Maar doorgaans gaan ze met het vliegtuig. Voor Rachida is het 24 jaar geleden dat ze nog met de auto ging. “Ik wil aan mijn kinderen de weg tonen die we jaren gereden hebben, en ze kennis laten maken met de sfeer van onderweg.” Het levert een nostalgisch reisverhaal op, een verhaal van vijftig jaar migratie.

Reeds vertoond

10 juni 2014, Canvas

11 juni 2014, Canvas

9 oktober 2014, De Centrale, Gent

12 november 2014, C-Mine, Genk

bottom of page