top of page

Des expositions

mer. 15 mars

|

BorGerHub

Expobezoek + Workshop traditionele hammamproducten

Bezoek expo HAMMAM.STEAMING STORIES met gids

Time & Location

15 mars 2023, 14:00 – 16:00 UTC+1

BorGerHub, Turnhoutsebaan 92, 2140 Antwerpen, Belgique

About the event

Bezoek expo HAMMAM.STEAMING STORIES met gids + hammambeleving

Eucalyptusgeur, rozemarijnzalf, body scrubs, zwarte zeep, ... De welness-sector weet waar ze de inspiratie moet halen. Traditionele recepten uit de Marokkaanse hammamcultuur geraken vandaag aan sneltempo ingeburgerd. Nieuwe hammams duiken op in steeds meer Europese steden dankzij globalisering en migratie. Je vindt hammam-ruimtes niet alleen in grote sauna-complexen, steeds meer Vlamingen met Marokkaanse roots openen een eigen badhuis, waar wordt teruggegrepen naar de authentieke Marokkaanse hammam-cultuur. Net op het moment dat de Marokkaanse hammam wereldwijd doorbreekt, dreigt ze in Marokko zelf te verdwijnen.  Een badhuis, waar tijd en ruimte even snel verdampen als de stress en zorgen van alledag. Welnesscentra en saunas zijn hip, over de hele wereld, zelfs bij mensen thuis.

Na de expobezoek met gids kan je zelf een authentieke hammambeleving in een Antwerps hammam meemaken. Een bezoek aan de hammam, het eeuwenoude badritueel -  letterlijk heetwaterbron -, is een van de meest zalige wellness ervaringen die je zal beleven. Maak een sprong terug in de tijd, neem plaats in de Marokkaanse geïnspireerde hammam en voel het weldadige effect van vochtige stoom op je huid. De warmte van de hammam zal je als een heerlijk zacht dekentje omarmen. Laat je lichaam en geest genieten van een diepe ontspanning.

Workshops HAMMAM.STEAMING STORIES

Traditionele hammamproducten

Typisch traditionele Marokkaanse hammamproducten zoals arganolie, ghassoul, henna, rozenolie tot zwarte zeep. Op de Marokkaanse markt vind je veel authentieke verzorgingsproducten op natuurlijke basis terug. Bepaalde schoonheidsrituelen werden al eeuwenlang uitgevoerd met deze simpele producten en nu nog steeds houden de Marokkaanse vrouwen deze schoonheidsrituelen in stand. Ook al vind je heel wat cosmetische verzorgingsproducten bekende merken terug in de winkel. In de kapsalon, bij de schoonheidsspecialiste en in de huiskamers prijzen vrouwen nog steeds deze traditionele, natuurlijke verzorgingsproducten. Elke vrouw heeft haar eigen manier van gebruik ontwikkeld en aangepast aan haar huidtype.

Tickets

  • Standaard ticket

    20,00 €
    + 0,50 € de frais de service
    Vente expirée

Total

0,00 €

Share this event

bottom of page